Tak Payah Uli, Guna Mi Kuning Je Boleh Jadi Maruku! Kudapan Ringkas Buat Keluarga

Sekarang ni banyak betul resipi yang diolah yang memudahkan mak-mak di rumah. Macam satu resipi kudapan ni, pernah terlintas tak maruku di buat dari mi kuning? Haaa tak pernah terlintas dek akal kan?

Tak Payah Uli, Guna Mi Kuning Je Boleh Jadi Maruku! Kudapan Ringkas Buat Keluarga



Percaya atau tak, dah ada dah orang buat. Sekaligus berkongsi cara nak buat ‘instant’ maruku ni! Walaupun rasa tak sama macam yang guna tepung, sekurangnya rasa dia boleh tahan sedap juga.

ARTIKAL MENARIK LAIN:Roti Sardin Goreng Pedas Manja Menu Pantas Dan Tak Jemu


Jom lihat resipi yang dikongsi oleh Ariff Budiman Zainal Abidin di bawah. Semoga bermanfaat!


 RESIPI MARUKU GUNA MI KUNING

Bahan-bahannya:

Mee kuning
Tepung bestari
Daun kari
Minyak untuk menggoreng

Cara-caranya:

1. Basuh mee kuning dan toskan hingga kering.

2. Gaul dengan tepung bestari dan panaskan minyak.


3. Goreng mee dan taburkan daun kari.

4. Bila buih yang digoreng kurang, baru angkat dan biar sehingga sejuk. Sedap walaupun tak sama macam guna tepung muruku.







Kredit: Facebook Ariff Budiman Zainal Abidin




Kredit :KELUARGA.


Terima kasih kerana berkunjung ke laman kami. Selain daripada resepi ini, ada pelbagai variasi resepi yang anda boleh cuba. Jangan lupa juga untuk kongsikan resepi ini bersama rakan anda ya.


________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

Post a Comment

0 Comments