Resepi Ikan Tengiri Masak Kicap yg Simple, Senang dan Sedap

Ikan Tengiri Masak Kicap yg Simple, Senang dan Sedap

Resepi Ikan Tengiri Masak Kicap yg Simple, Senang dan Sedap





ARTIKAL MENARIK LAIN:Resepi Ikan Cencaru Sumbat Sambal Kelapa



Bahan bahannya:

1/2 ekor ikan tenggiri segar di potong setengah inci tebal
1 biji bawang Holland di racik kasar
1 / 2 inci halia di racik kasar
4- 5 biji cili padi thai
2 sudu makan cuka
3/ 4 cawan air
1 batang daun bawang
Kicap mengikut citarasa anda
Garam dan gula untuk perasa
Minyak masak secukupnya



Cara Membuatnya:

Goreng dulu ikan tenggiri yg telah di potong tadi dan tumis bwg putih dan halia masukkan bawang Holland yg di racik kasar berserta ikan tenggiri yg di goreng tadi dan masukkan kicap secukup rasa dan air masukkan garam dan gula untuk perasa kalau nak sedap lagi campur 2 sudu makan cuka angkat dan hidangkan selamat mencuba



Kredit :


Terima kasih kerana berkunjung ke laman kami. Selain daripada resepi ini, ada pelbagai variasi resepi yang anda boleh cuba. Jangan lupa juga untuk kongsikan resepi ini bersama rakan anda ya.


________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

Post a Comment

0 Comments