Puding Kastad Jagung Paling Simple, Sedap Dimakan Dingin.

Bila puding sejuk masuk tekak nyamannye terasa. Cik Nor @ No Or berkongsi resipi puding sedap yang simple dan paling mudah dibuat.

Puding Kastad Jagung Paling Simple, Sedap Dimakan Dingin.



Nak tambah biji jagung pun boleh juga,

ARTIKAL MENARIK LAIN:Cara Buat Puding Pisang Bersos Kastard Yang Mudah, Cepat & Menyelerakan!



PUDING KASTAD JAGUNG


Bahan untuk Puding:

  • 1 cawan tepung kastard
  • 1 tin jagung manis
  • 3/4 cawan gula pasir
  • (boleh ubah kalau nak lebih atau kurang manis)
  • 3 cawan air
  • 1 kotak santan
  • 1/2 sudu teh garam



CARA MEMASAK :

1. Campurkan kesemua bahan ke dalam periuk

2. Kacau sebati semua bahan.

3. Kemudian letak di atas api yang perlahan

4. Kacau terusmenerus hingga adunan pekat dan berkilat.

5. Tutup api.

6. Kemudian boleh ceduk kedalam bekas dan sejukkan.


Kredit : No Or  via Rencah Rasa



Kredit :


Terima kasih kerana berkunjung ke laman kami. Selain daripada resepi ini, ada pelbagai variasi resepi yang anda boleh cuba. Jangan lupa juga untuk kongsikan resepi ini bersama rakan anda ya.


________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

Post a Comment

0 Comments