Resepi ini bukan sahaja enak, malah aromanya juga cukup memikat. Kalau makan bersama nasi putih panas-panas, pasti sedap!
Resepi ini dikongsikan oleh Razila Razak di laman Facebook.
ARTIKAL MENARIK LAIN:Terbaik Rasa Talam Keladi Berlauk Ni, Tak Rugi Cuba.
Bahan-bahan:
Bahan kisar kasar:
- Bawang merah
- Bawang putih
- Cili padi
- Cili merah
Bahan lain:
- Tempe (digaul kunyit, garam dan sediki serbuk bawang putih)
- 6 tangkai daun kari
- Sedikit perasa
Cara-cara:
- Goreng tempe hingga garing. Ketepikan.
- Tumis bahan kisar. Kemudian, masukkan daun kari.
- Setelah bahan tumisan masak, perasakan dengan garam dan perasa.
- Masukkan tempe dan gaul rata.
Kredit : Razila Razak
Terima kasih kerana berkunjung ke laman kami. Selain daripada resepi ini, ada pelbagai variasi resepi yang anda boleh cuba. Jangan lupa juga untuk kongsikan resepi ini bersama rakan anda ya.
0 Comments