Resepi Roti Jala (Confirm Teringat!)

Roti jala merupakan juadah kegemaran segenap lapisan masyarakat di Malaysia. Ianya dipanggil roti jala kerana bentuknya yang seperti jala. Roti jala juga sering dijual di pasar malam.

Resepi Roti Jala (Confirm Teringat!)

 


Kali ini kami bawakan resepi roti jala untuk anda semua. Selepas ini, bolehlah anda sediakan sendiri ye! Roti jala boleh dimakan bersama kari ayam atau daging. Lazat sangat!

ARTIKAL MENARIK LAIN:Terbaik Rasa Talam Keladi Berlauk Ni, Tak Rugi Cuba.



Resepi ini telah dikongsikan oleh Nora Syikin Azmi dan mendapat beribu perkongsian di laman Facebook. Jom kita tengok!

 

Bahan – bahan:

  • 1 kg tepung gandum
  • 1 sdb tepung ubi (supya jalanya tidak mudah putus)
  • 2 biji telur
  • 1/2 tin susu cair
  • 2 sdb minyak masak
  • 1 sdb garam
  • Pewarna kuning
  • Air secukupnya



Cara – cara memasak:

  1. Satukan kesemuanya didalam bekas.
  2. Kacau dengan whisk sehingga sebati, kemudian kisar.
  3. Tuangkan dalam acuan roti jala, biarkan adunan dalam 10 minit.
  4. Mula menjala.
  5. Siap!
No photo description available.

No photo description available.

Kredit : Nora Syikin Azmi


Terima kasih kerana berkunjung ke laman kami. Selain daripada resepi ini, ada pelbagai variasi resepi yang anda boleh cuba. Jangan lupa juga untuk kongsikan resepi ini bersama rakan anda ya.


________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

Post a Comment

0 Comments