Simpan Resipi Mudah Buat Tart Coklat Cadbury Ini, Memang Sedap!

Selain daripada biskut Almond London, biskut tart coklat Cadbury ini antara sering yang mendapat sambutan.

Simpan Resipi Mudah Buat Tart Coklat Cadbury Ini, Memang Sedap!



Rupanya senang je nak buatnya. Dengan perkongsian resipi daripada Zuraini Saari Zue ini, bolehlah buat persediaan untuk koleksi biskut raya.

ARTIKAL MENARIK LAIN:Almond Coklat, Rangupnya Memang Boleh Habis Sebalang



TART COKLAT CADBURY


BAHAN-BAHAN:

250gm mentega @ marjerin 
3 sudu besar @ 36gm gula icing 
3 sudu besar tepung kastard |diayak 
2 ½ cawan tepung gandum | diayak 
1 cawan tepung jagung | diayak 
1 biji kuning telur
1 sudu kecil esen vanilla
Sedikit pewarna kuning
Coklat Cadbury secukupnya




CARA-CARA:

1. Campurkan mentega atau marjerin, gula icing, telur, esen vanilla dan sedikit pewarna di dalam satu bekas.
2. Kacau hingga semuanya sebati.



3. Masukkan tepung kastard, tepung jagung dan tepung gandum. Gaulkan sambil menguli sehingga menjadi doh.

[Jangan Terlepas Resipi Menarik Di Channel Rasa]




4. Pastikan doh tidaklah terlalu keras atau tidak terlalu lembut.

[Sertai Telegram Geng Rasa Share Resipi]



5. Masukkan doh ke dalam acuan. Acuan yang saya gunakan ini boleh buat lapisan panjang untuk kulit tart.



6. Susun coklat Cadbury secara berjarak. Kemudian, tutup coklat dengan satu lagi lapisan doh di atas coklat.



7. Potong mengikut saiz coklat Cadbury. Kemudian, susun di dalam tray.
8. Bakar di dalam ketuhar dengan suhu 150C selama 25 hingga 30 minit.



Kredit resipi: Zuraini Saari Zue




Kredit :Rasa


Terima kasih kerana berkunjung ke laman kami. Selain daripada resepi ini, ada pelbagai variasi resepi yang anda boleh cuba. Jangan lupa juga untuk kongsikan resepi ini bersama rakan anda ya.


________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

Post a Comment

0 Comments