Nampak macam susah tapi bila tengok resipi yang dikongsi Suhada Ghads ini macam senang jer nak buat rempeyek.
So tahun ni apa kata buat sendiri, bole letak banyak bilis atau kacang banyak, ikut cita rasa. Barulah best.
ARTIKAL MENARIK LAIN:Popiah Bergedil Rangup dan Enak

Boleh ikut resipi Suhada ni ya.
Bahan-Bahan:
- 3 cawan tepung beras (saya guna cap 3 Gajah)
- 1 cawan tepung ubi
- 2 sudu besar tepung jagung
- ¹/² cawan ketumbar (blend kering)
- 1 sudu (B)jintan manis (blend kering)
- 200g udang kering (blend kering)
- 2 biji telur
- 1 cawan santan
- Garam secukup rasa
- Air secukupnya
Cara Membuat
1. Ikan bilis dan kacang cuci bersih dan tos.

2. Bancuh sahaja semua adunan kecuali kacang dan bilis. Air secukupnya. Bancuhan jangan pekat, jangan cair sangat.
3. Boleh mula menggoreng. Letaklah kacang dan ikan bilis mengikut selera.
4. Siap

Selamat mencuba
Sumber:Suhada Ghads
Kredit :Rencah Rasa.
Terima kasih kerana berkunjung ke laman kami. Selain daripada resepi ini, ada pelbagai variasi resepi yang anda boleh cuba. Jangan lupa juga untuk kongsikan resepi ini bersama rakan anda ya.
0 Comments