Resepi Biskut Nestum Rangup

Resepi Biskut Nestum Rangup 

Resepi Biskut Nestum Rangup

 




ARTIKAL MENARIK LAIN:Resepi Cornflakes Madu (tanpa oven)



BAHAN-BAHAN:
250gm mentega
100gm gula halus @ kastor
100gm tepung jagung
1 biji kuning telur gred A
1 sudu teh esen vanilla
1/2 sudu teh air sejuk dlm peti ais
Tepung gandum cap ros secukupnya – bergantung pada kondisi doh
80gm nestum
1 biji telur ayam + sedikit pewarna kuning telur (untuk sapuan)
Nestum untuk hiasan




CARA MEMASAK:
1. Pukul mentega, gula & air sejuk hingga sebati kemudian masukkan kuning telur dan esen vanilla. Pukul lagi hingga sebati @ nampak warna kuning keputihan.
2. Masukkan tepung jagung, nestum yang dah diramas sikit dan tepung rose. Tepung rose dimasukkan sedikit demi sedikit hingga doh yang boleh diuli dan tidak melekat di tangan.
3. Terap doh guna acuan kesukaan, sapu telur diatasnya dan tabur nestum.
4. Bakar dalam ketuhar pada suhu 160C selama 20-25 minit atau bergantung pada oven masing-masing.
 
Kredit kpd Pemilik Resepi ini Semoga Allah mempermudahkan segala urusan via

Azlina Ina resepi




Terima kasih kerana berkunjung ke laman kami. Selain daripada resepi ini, ada pelbagai variasi resepi yang anda boleh cuba. Jangan lupa juga untuk kongsikan resepi ini bersama rakan anda ya.


________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

Post a Comment

0 Comments