RESEPI BISKUT ARAB (tanpa minyak sapi)

RESEPI BISKUT ARAB (tanpa minyak sapi)

RESEPI BISKUT ARAB (tanpa minyak sapi)

 




ARTIKAL MENARIK LAIN:Resepi Biskut Vanila Oat Berhantu



Bahan²:
 
1/2 cawan gula ising
1 cawan marjerin
1 sudu makan susu tepung
2 1/2 cawan tepung gandum
1/2 sudu kecil baking powder
 
hiasan:
ceri merah yang di potong halus
Gula pasir yang di kisar halus




Cara:
 
- satukan minyak marjerin dan gula ising dalam mangkuk adunan
- kacau sebati dengan senduk kayu
- masukkan baking powder, susu tepung dan garam halus. kacau sebati
- masukkan pula tepung gandum, sedikit demi sedikt sambil di gaul dengan tangan sehingga membentuk doh
- rehatkan doh dalam peti sejuk selama 20min.boleh start panaskan oven pada 175 C
- keluarkan doh. ambil satu sudu kecil doh..dan bentuk bulat2
buat sehingga habis.
-hiaskan dengan hirisan ceri merah di tengahnya
- bakar selama 20min atau sehingga masak
- setelah masak golek kan dalam gula yang dikitar halus
Siap...
Selamat Mencuba...



Kredit : Azlina Ina resepi


Terima kasih kerana berkunjung ke laman kami. Selain daripada resepi ini, ada pelbagai variasi resepi yang anda boleh cuba. Jangan lupa juga untuk kongsikan resepi ini bersama rakan anda ya.


________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

Post a Comment

0 Comments