Biskut mazola kacang hijau

Biskut mazola kacang hijau

Biskut mazola kacang hijau

 




ARTIKAL MENARIK LAIN:



BAHAN:
1 cawan tepung kacang pis
1 cawan tepung gandum
1/2 cawan gula aising
1/2 sudu kecil serbuk penaik
1/2 sudu kecil garam
Minyak Mazola secukupnya
1 biji telur kuning
Hiasan- kelapa kering




CARA:
1.Gaulkan kesemua bahan-bahan kering sehingga sebati.
2.Tuangkan minyak Mazola sedikit demi sedikit sehingga terbentuk doh lembut.
3.Terap mengikut acuan yang digemari.
4.Taburkan kelapa kering.
5.Bakar dengan suhu 180⁰C selama 15 minit atau sehingga masak.
6.Sejukkan dan simpan dalam bekas kedap udara.
 
Resepi: Rohana Abu Samah via

Azlina Ina resepi




Terima kasih kerana berkunjung ke laman kami. Selain daripada resepi ini, ada pelbagai variasi resepi yang anda boleh cuba. Jangan lupa juga untuk kongsikan resepi ini bersama rakan anda ya.


________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

Post a Comment

0 Comments