Biskut Semperit Dahlia Sukatan Cawan Resepi Azlina Ina

Biskut Semperit Dahlia Sukatan Cawan Resepi Azlina Ina

Biskut Semperit Dahlia Sukatan Cawan Resepi Azlina Ina





ARTIKAL MENARIK LAIN:Resepi Biskut Nestum Choc Chip Yang Sangat Crunchy. Guna Sukatan Cawan, Mudah Je



Bahan-Bahan
1 ketul buttercup
1 sudu makan minyak sapi
1/2 cwn gula icing
1/2 cawan susu pekat
450 gm tpg jagung
4 sm tpg castard = 100gm
Ceri hijau/merah



1. Satukan butter, minyak sapi, susu pekat. Kacau rata pakai senduk nasi sahaja.
2. Masukkan gula icing. Kacau rata.
3. Ayak tepung jagung bersama tepung castard.
4. Masukkan tepung ke dalam adunan butter.
5. Gaul rata.
6. Tekan dengan acuan samperit. Hiaskan dengan ceri.
7. Bakar 20 minit pada suhu 180.
* Sebelum bakar biarkan pada suhu bilik 15 minit.
* resepi ini memang tak guna telur.
* jangan pukul butter, susu, minyak sapi lama2, hanya kacau bg sebati 3 bahan ni saja.
* tak perlu pakai mixer
Selamat mencuba...😍
Kredit Resepi : faizah binti abdul hamid.. via

Azlina Ina resepi







Terima kasih kerana berkunjung ke laman kami. Selain daripada resepi ini, ada pelbagai variasi resepi yang anda boleh cuba. Jangan lupa juga untuk kongsikan resepi ini bersama rakan anda ya.


________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

Post a Comment

0 Comments