Resepi Roti Manis (roti paung) Best Gebu Pakai Mixer Atau Tangan Je
BAHAN-BAHAN
- 5cwn tepung gandum2sudu besar susu tepung3/4 cwn gula1 sudu kecil garam2 sudu besar margerin11g yis (mauripan)Telur 1bijiAir suam 1 cawan
loading...
1.Masukkan semua bahan dlm BM
2. Bentukkan bulat dan susun dlm loyang
3.Biarkan betul2 naik
4.Sapu atas roti dgn telur+sedikit air(nk tabur bijan pun blh)
5. Bakar pd suhu 170°C selama 15-20 minit.
6. Keluarkan dr loyang dan sapu margerin sementara masih panas..blh juga tabur gula jika suka.
Selamat mencuba
Credit : Aznita Binti Abdullah
Kredit :
1001 Aneka Resepi Biskut Raya
NAK RESIPI LAIN? Klik sini:
Resepi Roti Nan Cheese
Terima kasih kerana berkunjung ke laman kami. Selain daripada resepi ini, ada pelbagai variasi resepi yang anda boleh cuba. Jangan lupa juga untuk kongsikan resepi ini bersama rakan anda ya.
0 Comments