Resepi Roti Manis (roti paung) Best Gebu Pakai Mixer Atau Tangan Je

Resepi Roti Manis (roti paung) Best Gebu Pakai Mixer Atau Tangan Je

Resepi Roti Manis (roti paung) Best Gebu Pakai Mixer Atau Tangan Je

 






BAHAN-BAHAN

  • 5cwn tepung gandum
    2sudu besar susu tepung
    3/4 cwn gula
    1 sudu kecil garam
    2 sudu besar margerin
    11g yis (mauripan)
    Telur 1biji
    Air suam 1 cawan



loading...


1.Masukkan semua bahan dlm BM
2. Bentukkan bulat dan susun dlm loyang
3.Biarkan betul2 naik
4.Sapu atas roti dgn telur+sedikit air(nk tabur bijan pun blh)
5. Bakar pd suhu 170°C selama 15-20 minit.
6. Keluarkan dr loyang dan sapu margerin sementara masih panas..blh juga tabur gula jika suka.
Selamat mencuba😊
 
Credit : Aznita Binti Abdullah




Kredit :

1001 Aneka Resepi Biskut Raya



NAK RESIPI LAIN? Klik sini:

 Resepi Roti Nan Cheese


Terima kasih kerana berkunjung ke laman kami. Selain daripada resepi ini, ada pelbagai variasi resepi yang anda boleh cuba. Jangan lupa juga untuk kongsikan resepi ini bersama rakan anda ya.


________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

Post a Comment

0 Comments