Resepi Mudah Jantung Pisang Rebus Dan Air Asam

Resepi Mudah Jantung Pisang Rebus Dan Air Asam

Resepi Mudah Jantung Pisang Rebus Dan Air Asam
Resepi Mudah Jantung Pisang Rebus Dan Air Asam



RESEPI MENARIK: Cara-Cara Buat Garlic Bread Homemade Sedap Tanpa MSG.


loading...

BAHAN-BAHAN

1-2 Biji Jantung Pisang
Sedikit Garam
Sedikit Minyak @ Minyak Jagung

CARA-CARANYA

Buang kulit keras dijantung pisang dan tinggalkan yang lembut (bahagian sedikit putih ), belah 2 dan, rebus dalam air, dengan sedikit garam dan sedikit minyak. Bila dah empuk angkat dan toskan.

IKUTI RESEPI INI JUGA: Resepi Sos Pencicah Thai Yang Sangat Mudah. Untung-untung Boleh Buat Bisnes 😋

Loading...

BAHAN-BAHAN UNTUK AIR ASAM

10 biji cili padi
2 inci belacan bakar
1 biji bawang besar
Asam jawa sebesar duit 50 sen
1/2 cawan air masak
Garam dan gula

CARA-CARA

Tumbuk atau kisar kering cili padi dengan belcan bakar. Kemudia masukkan gula dan garam secukup rasa, tumbuk lagi. Cairkan asam jawa dengan air masak, toskan bijinya dan masukkan dalam cili dan belacan yang dah di tumbuk tadi. Tambahkan sedikit demi sedikit air jika terlalu pekat. Rasa dan tambah apa yang kurang.

Kredit - Ayu & curlybabesatisfaction.blogspot.my

________________________________________________________
Untuk dapatkan makluman berita terkini, viral dan informasi berguna dari blog ini melalui Facebook, sila LIKE page kami:

Post a Comment

0 Comments